Οι υπηρεσίες μας

Ιατρική και Νοσηλευτική Φροντίδα

Ιατρική και Νοσηλευτική Φροντίδα

Για τη μονάδα μας η νοσηλευτική φροντίδα αποτελεί το δυνατό μας σημείο. Είτε πρόκειται για βαρύ περιστατικό που χρήζει εντατικής 24ωρης νοσηλευτικής φροντίδας είτε απλό, οι άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες μας είναι περισσότερο από ικανοί για να το αντιμετωπίσουν. Ο μεγάλος αριθμός του νοσηλευτικού μας προσωπικού όχι μόνο εγγυάται την κατάλληλη φροντίδα και αφοσίωση σε κάθε ασθενή χωρίς βιασύνη, αλλά διασφαλίζει επίσης την άμεση αντίδρασή μας σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής ανάγκης.

Στη μονάδα μας βρίσκεται καθημερινά παθολόγος ιατρός, ο οποίος ενημερώνετε ενδελεχώς για το ιστορικό κάθε νέου πελάτη και αναλαμβάνει την παρακολούθηση του και τη συνταγογράφηση των απαιτούμενων φαρμάκων. Επιπλέον, σταθερή ομάδα εξωτερικών ιατρών όλων των ειδικοτήτων είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να μεταβούν στη μονάδα μας για την εξέταση κάποιου ασθενούς με ειδικό πρόβλημα. Φυσικά, αν το επιθυμεί κάποια οικογένεια, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης οποιουδήποτε άλλου εξωτερικού ιατρού. Τέλος, πρωτίστως για την ασφάλεια του ασθενούς, αλλά και βάση νόμου, για την τέλεση οποιασδήποτε ιατρικής επέμβασης, πραγματοποιείται μεταφορά του/της ασθενούς στο κατάλληλο νοσοκομείο/ιατρικό κέντρο, πάντα σε συνεννόηση με την οικογένεια.

Φυσιοθεραπευτική Φροντίδα και Αποκατάσταση

Φυσιοθεραπευτική Φροντίδα και Αποκατάσταση

Στο Ιασώ υιοθετήσαμε τον όρο «αποκατάσταση» στον τίτλο μας, και όχι τυχαία. Για μας, στόχος είναι κάθε φιλοξενούμενος που έρχεται στη μονάδα μας να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερα και αυτό το επιτυγχάνουμε με έναν συνδυασμό παραγόντων.

Εκτός από την ενδελεχή ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα που βελτιώνει και συντηρεί, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, τις οργανικές λειτουργίες του κάθε φιλοξενούμενού μας, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην κινητικότητά του. Για μας αυτός είναι και ο βασικότερος παράγοντας που ρυθμίζει την ψυχική και ακολούθως σωματική υγεία του ανθρώπου. Έτσι, σε ένα πρώτο στάδιο καταβάλλουμε την προσπάθεια να μένουν οι φιλοξενούμενοι μας όσο λιγότερο γίνεται ξαπλωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας (εάν αυτό δε κρίνεται ιατρικώς απαραίτητο) φροντίζοντας το ντύσιμο και την εμφάνιση τους και βεβαιώνοντας ότι βρίσκονται απασχολημένοι όλες τις ώρες της ημέρας. Σε ένα δεύτερο επίπεδο τούς εντάσσουμε σε ένα πρόγραμμα καθημερινής κινητικής απασχόλησης και αποκατάστασης προσαρμοσμένο στο ιατρικό τους ιστορικό και κινητικές τους ικανότητες. Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων φυσικοθεραπευτών μας, και σε συνεννόηση πάντα με τους επιβλέποντες ιατρούς, θέτονται πολλοί μακροπρόθεσμοι στόχοι ώστε βήμα βήμα ο φιλοξενούμενος να ανακτά την πρώιμη κινητική του λειτουργία, και να απαλλάσσεται από συσχετιζόμενους πόνους. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε στη διάθεση μας ένα πλήρως εξοπλισμένο φυσικοθεραπευτήριο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας κατάλληλα για τη θεραπεία ενός μεγάλου φάσματος κινητικών παθήσεων και συγγενών δυσλειτουργιών.

Τέλος, τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή και πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων εξασφαλίζουν τη σταδιακή βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου. Οι ιστορίες επιτυχίας που έχουμε είναι πραγματικά συγκινητικές και σας προτρέπουμε να μας συνοδέψετε σε μία από τις γιορτές μας ή να μας επισπευτείτε για να δείτε στην πράξη τα προγράμματά μας.

Διατροφή

Διατροφή

Είναι γνωστό πως η διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην υγεία του ανθρώπου και αυτός ο ρόλος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει. Στο Ιασώ η διατροφή είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, σχεδιασμένη από διαιτολόγο και χρησιμοποιώντας μόνο τα αγνότερα υλικά. Δίνεται προσοχή και έμφαση στη χρήση εποχικών λαχανικών και φρούτων ώστε η ποικιλία του φαγητού, η οποία βασίζεται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή κουζίνα, να καλύπτει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα. Φυσικά, σε συνεννόηση με τον φιλοξενούμενο, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του διαιτολογίου είτε λόγω διατροφικών προτιμήσεων είτε λόγω διατροφικών απαγορεύσεων για λόγους υγείας.

Ασφάλεια

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των φιλοξενούμενων και της μονάδας μας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Κατά τις βραδινές ώρες κοινής ησυχίας όλες οι πόρτες της μονάδας μένουν κλειδωμένες καθώς και οι χώροι παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όλο το 24ωρο. Επιπλέον, υπάρχουν διανυκτερεύουσες νοσοκόμες εξασφαλίζοντας ότι οποιαδήποτε ανάγκη των φιλοξενούμενων αντιμετωπίζεται με ταχύτητα. Τέλος, ο υπεύθυνος γενικών καθηκόντων, ο οποίος είναι ενήμερος για το καταστατικό και τη λειτουργία της μονάδας, κατοικεί σε παραχωρημένο διαμέρισμα εντός του οικοπέδου της μονάδας, όντας σε θέση να παρέμβει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 24ωρο.

Η μονάδα μας επιπλέον πληρεί όλες τις διεθνείς προϋποθέσεις πυρασφάλειας και είναι εξοπλισμένη με ανιχνευτές φωτιάς σε όλους τους χώρους καθώς και μεγάλο αριθμό ευανάκριτων πυροσβεστικών φωλιών/πυροσβεστήρων. Ως επί το πλείστον μεγάλη εξωτερική σκάλα πυρασφάλειας στο πίσω μέρος του κτιρίου διασφαλίζει την ταχύτατη εκκένωση της μονάδας σε περίπτωση κινδύνου.