Ιστορικό

Μια σύντομη ιστορία του Ιασώ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οραματιστήκαμε τη δημιουργία μας μονάδας φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων, που θα άλλαζε τα δεδομένα στη φροντίδα της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας. Έτσι, το 1969, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Πεύκη Αττικής, άνοιξε τις πόρτες του το Ιασώ, αρχικά ως μία μικρή οικογενειακή μονάδα η οποία όμως σιγά σιγά προεκτάθηκε αυξάνοντας τον αριθμό των κλινών και τους εξωτερικούς χώρους, αλλά κυρίως δημιουργώντας το πρώτο εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτήριο για άτομα τρίτης ηλικίας, τόσο για τους φιλοξενούμενούς του όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.

Την έμπνευση του ονόματος του Ιασώ, το όνομα της κόρης του Ασκληπιού, θεότητας συνυφασμένης με την έννοια της ίασης, την οφείλει η μονάδα μας στο μεγάλο ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη, που επί μία δεκαετία  επισκεπτόταν καθημερινά τη μονάδα μας για φυσιοθεραπευτική φροντίδα και του οποίου έργα κοσμούν αρκετούς χώρους του κτιρίου.

physiotsarphysiotsar2

Σήμερα, 40 χρόνια μετά, το Ιασώ παραμένει μια από τις κορυφαίες μονάδες φροντίδας και αποκατάστασης ηλικιωμένων στη χώρα μας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και δραστηριότητες απασχόλησης, ώστε οι φιλοξενούμενοί του να απολαμβάνουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ζωής. Σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του Ιασώ.

tsarouxis1tsarouxis2